O nama


Mi smo nova, moderna autoškola kojoj je glavni i primarni cilj doprinijeti Nacionalnom programu sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske koji je temeljni dokument i platforma za podizanje razine sigurnosti cestovnog prometa u našoj državi na višu, prihvatljiviju razinu od sadašnje.


Definirana je vizija Nacionalnog programa: drastično smanjenje svih oblika stradavanja; te su utvrđeni njegovi ciljevi, od kojih je glavni usklađen s europskim, a glasi: smanjiti broj poginulih osoba u prometnim nesrećama za 50 posto u odnosu na stanje u 2010. godini, odnosno dostići brojku od 213 poginulih osoba na kraju 2020. godine!


Ovakav, ambiciozno zacrtani cilj ostvariv je ukoliko se sve razine društva uključe u njegovu realizaciju i daju mu stvarnu, a ne samo deklarativnu podršku. Također, radi sigurnijeg dostizanja postavljenog cilja, jasno je definirano na čemu treba raditi:

      Promjena ponašanja sudionika u prometu

      Bolja cestovna infrastruktura

      Sigurnija vozila

      Učinkovitija medicinska skrb nakon prometnih nesreća


S obzirom da ovo ne doživljavamo samo kao posao već kao i način života, imamo želju da naše znanje i iskustvo prenesemo na druge. Na takav način ćemo izgrađivati pozitivne i defenzivne stavove o vožnji kod budućih vozača. Kao što smo već gore naveli da su potrebne da se sve razine društva uključe u program, stoga ovim putem šaljemo apel poglavito roditeljima jer imaju veliku ulogu u prometnom odgoju, te drugim sudionicima u prometu „ iskusnim vozačima“ koji svojim nekulturnim ponašanjem utječu na stvaranje negativne slike o prometu kod djece, da svi zajedno mijenjamo svoje stavove i gradimo pozitivne navike kod budućih vozača. Naravno, uvijek smo voljni poslušati dobar savjet kako da učinimo naše ceste sigurnije.